Glumica i direktorka marketinga DAH Teatra

Ivana Milenović Popović ( 1. juli 1981. Beograd)
E-mail: ivana.milenovic@dahteatarcentar.com, iiwaannaa@yahoo.com

• Samostalna umetnica / glumica
• Članica Udruženja dramskih umetnika Srbije
• Glumica, direkotrka marketinga

• MA – Kulturna politika i menadžžment (interkulturalizam i medijacija na Balkanu), UNESKO katedra, Univerzitet umetnosti u Beogradu zajednički program sa Univerzitetom Lion 2, Lion, Francuska
• Filološki fakultet u Beogradu – odsek za slovački jezik i knjižževnost

Nakon diplomiranja na Filološkom fakultetu, odsek za slovački jezik i knjižževnost na Univerzitetu u Beogradu (2006) završava master studije na UNESKO-voj katedri za kulturnu politiku i menadžžment (2013) na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i Lionu.

Praktikovala je klasični balet (završena nižža baletska škola “Lujo Davičo”) i moderni ples više od deset godina. Zbog svog profesionalnog angažmana u pozorištu kao glumica od 2005. godine postala je članica Udružženja dramskih umetnika Srbije (2010), i stekla profesionalni status – samostalne umetnice – glumica.

Uporedo sa umetničkom karijerom u DAH Teatru, razvija se i kao stručnjakinja u oblasti menadžžmenta i marketinga u umetnosti. Učestvovala je u produkciji, planiranju, organizaciji, upravljanju i promociji aktivnosti DAH Teatra, kao i u raznim radionicama, konferencijama, programima za mlade i performansima. Pohađala je i učestvovala na brojnim lokalnim, regionalnim i međunarodnim seminarima i konferencijama u oblasti savremenog teatra, kulturne politike, menadžžmenta u kulturi, interkulturalnog dijaloga, kulturne diplomatije, politike sećanja i izgradnju mira kroz umetnost. Njeni istraživački interesi uključuju savremeno pozorište, interdisciplinarnu teoriju izvođačkih umetnosti (sa fokusom na glumu), umetnost u javnom prostoru, politiku sećanja I izgradnju mira kroz umetnost/teatar. Živi i radi u Beogradu.