INTERNACIONALNA ŠKOLA
za glumce i reditelje

Svake godine Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja vodi intenzivan tronedeljni program rada na glumačkom i rediteljskom usavršavanju uz primenu tehnika savremenog teatra.

GDE?
DAH TEATAR
RESAVSKA 76, BEOGRAD

KADA?
od 22. juna do 8. jula 2020.
(15 radnih dana)

Ko može da se prijavi?
Performeri profesionalci ili studenti (bez obzira na trening ili tehniku)
uključujući: glumci/e, reditelji/ke, plesači/ce, koreografi/kinje. Rad u Školi je namenjen profesionalcima ili onima koji to nameravaju da postanu i daje im mogućnost izbora da li žele da rade kao reditelji ili glumci.
Novi pristup u kojem se reditelji i glumci i/ili plesači zajedno upuštaju u kreativni fizički i vokalni trening i proces stvaranja materijala sa kojima, putem montaže stvaraju predstavu. Rad u Institutu je namenjen profesionalcima ili onima koji to nameravaju da postanu.

 

PRIJAVI ME

 

Rad instituta se sastoji od:

  • Praktičnog rada u sali
  • Prezentacija rada
  • Prezentacija projekata
  • Predavanja
  • Predstava

Tokom ove tri nedelje na Institutu studenti će raditi sa rediteljkom i suosnivačicom DAH Teatra Dijanom Milošević i glumicom Ivanom Milenović Popović. Radiće se na različitim veštinama i tehnikama koje formiraju glumca/plesača. Radiće se na principima glumačkog prisustva, prevođenju različitih umetničkih formi u scensku formu kao i na istraživanju kako lične priče i biografije mogu da posluže kao baza za rad na predstavi. Rad će se, takođe, fokusirati na veštinu montaže glumačkih materijala da bi se kreirala pozorišna predstava.

Radni jezik Internacionalne letnje škole je engleski.
Škola traje petnaest dana, uključujući subote, od 10č do 16č sa pauzom za ručak.

Prvih deset dana fokus je na procesu glumca i reditelja, uključujući i montažu i istraživanje glumačkog procesa za sopstveni dramaturški doprinos finalnoj montaži. Poslednjih pet dana fokus je na ličnim projektima koje trenutno radite. Nudimo vam naše mentorstvo, pomažući vam da pronađete kako se ovi procesi mogu integrisati sa radom koji želite da radite u budućnosti. Tokom ove poslednje nedelje, radićete na svom komadu sa rediteljkom Dijanom Miloševićem, Ivanom Milenović Popović i drugim profesionalnim glumcima DAH Teatra.

PRIJAVI ME

Prijavu mozete preuzeti OVDE Microsoft Word formatu i poslati na adresu
office@dahteatarcentar.com

Za sve dodantne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

DODATNE INFORMACIJE:
Ivana Milenović Popović
iiwaannaa@yahoo.com
ivana.milenovic@dahteatarcentar.com

Utisci učesnika:

“Sve ste davale tako puno i strpljivo, vaše prisustvo, vaše vreme, vašu strast i vašu umetnost. Ponovo ste me inspirisale sa modelom života i umetnosti – o mogucnostima koje se otvaraju samo ako neko naporno radi i bori se , ako je potrebno. Pomogli ste mi da poverujem u moc moje mašte i mojih snova.”
Elekta Berns (Electa Behrens, SAD)

“Upoznala sam vas kroz vaš rad i to me je privuklo da radim sa vama. Predstava o Helen Keler je ostavila u meni dubok trag. Vaš rad je dubok. Sa zahvalnošcu ga primam. Divim se i poštujem vaš rad i samim tim i vas.”
Gejl Džordž (Gail George, SAD)