Projekat Ministarstva kulture “Srbija u Srbiji”

Kultura u p(re)okretu!

 

Ministarstvo kulture Republike Srbije je zajedno sa lokanim upravama iniciralo projekat “Srbija u Srbiji”, sa namerom da pokrene i preokrene kulturnu sredinu Srbije. Dah Teatar je prepoznao važnost projekta i aplicirao za igranja predstave “Priča o čaju” i dečije predstave “Dve babe, četiri mačke i trotinet” u Srbiji, kako bi podržao nameru Ministarstva kulture da promeni postojeći centralizovani pristup kulturnim sadržajima i zameni ga novim, oličenim u decentralizovanoj kulturnoj mreži.

Ideja Dah Teatra je da se tokom 2010. godine predstava “Priča o čaju” i dečija predstava “Dve babe, četiri mačke i trotinet” odigraju gradovima u Srbiji kako bi predstavili svoj rad u novim sredinama i kako bi uspostavili međusobnu saradnju.

Dah Teatar je uspešno realizovao projekat “Srbija u Srbiji”.

Predstava za decu “Dve babe, četiri mačke i trotinet”view more odigrana je u avgustu 2010. godine u Soko Banji, Lapovu i Vlasostincu pred nekoliko stotina oduševljeniih ljudi i dece, sa izizetnim uspehom i dobila je visoke kritike kako od pozorišnih kritičara, tako i od publike.

Predstava “Priča o čaju” odigrana je u Kruševačkom pozorištu i Knjaževsko-srpskom teatru (Kragujevac) sa velikim uspehom u decembru 2010. godine.