Nežno, nežno, nežnije

Koprodukcija Dah Teatra sa Kulturnim centrom Novog Sada


Saradnja DAH Teatra i grupe Secondhanders


Režija i dramaturgija:
Dijana Milošević

Izvođači:

Aleksandra Damnjanović
Jugoslav Hadžić
Nebojša Ignjatović
Sanja Krsmanović Tasić
Julijana Marković
Ivana Milenović Popović
Gorana Ćurgus
Zoran Vasiljević

Muzika:

Secondhanders

Video:
Anastasia Tasić

Scenografija:

Neša Paripović

Kostim:

DAH Teatar

Izrada kostima:

Seka Babić i
Danilo Milosavljević

Svetlo:

Radomir Stamenković

Koncert - predstava DAH Teatra bavi se temom nostalgije i njenim uticajem na kulturnu scenu na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Koristeći formu koncerta kao i muzičko nasleđe prostora koji je jednom bio jedinstveni kulturni prostor, istražuje se  mogućnost postojanja jednog kulturnog prostora koji nije ograničen geografskim i istorijskim odrednicama već ga čine nemerljiva iskustva deljenja jednog zajedničkog fantazma o najboljoj zemlji na svetu.

Muzičko nasleđe na prostoru naše bivše zemlje kreće se od izvorne muzike koja se prenosila usmeno i koja na žalost nestaje, do moderne muzike  koja uključuje i legendarni novi talas. Na talasu te muzike odrasla je jedna generacija i formirala svoje mesto u kulturnom životu naše zemlje, a nove generacije se do današnjeg dana inspirišu zanosom tog momenta.

Namera ove predstave je da podstakne na preispitivanje koliko su nam odredjena sećanja “zabranjena”, zašto nostalgija u našim prostorima nosi nužno negativnu konotaciju i kako i dalje negovati i biti ponosan na jedan deo naše kulturne tradicije koji nije podlegao destrukciji i nacionalizmu, kao što je muzička tradicija.

Premijera predstave
18. jun 2011. godine
u 20.00 u Bitef Teatru

 

Koprodukcija Dah Teatra i Kulturnog centra Novog Sada

Projekat je podržao:
Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu

 

 

 

   
Dah Teatar - Centar za pozorišna istraživanja

 

english kontakt i kako do nas o nama predstave radionice predavanja internacionalna skola gostovanja mreza i saradnja festivali i susreti programi za mlade demonstracije rada partneri unutar laboratorije projekti home