FOKUS – Za kulturu u Srbiji (2013)

Dah Teatar i Grupa 484 – Za kulturu u Srbiji

REZULTATI KONKURSA Akcija: reanimacija!

Spisak podržanih projekata u okviru konkursa Akcija: reanimacija

Na konkursu Akcija: reanimacija je učestvovalo 26 organizacija. Čestitamo organizacijama čiji su projekti obezbedili podršku.

1. Avgust jednog diverzanta – Ajde fest; Asocijacija mladih, Kruševac
2. BUM 31260; Buđenje uspavanog grada, Kosjerić
3. Festival srednjoškolskih mirovnih predstava; Alternativni centar za devojke, Kruševac
4. Kulturna revitalizacija Sjenice; Flores, Sjenica
5. Lako do benda; Glas iskustva, Užice
6. Predstava Nina; Joj, evo ih ovi, Novi Pazar
7. Savremena književnost za početnike; Presek, Vranje
8. U procesu; Art line, Vranje
9. Vidim, čitam, razumem; Užička književna republika, Užice

Dodatne informacije o rezultatu konkursa i kriterijumima vrednovanja projekata možete dobiti na elektronskoj adresi: focus@dahteatarcentar.com

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali na konkursu.

Konkurs
Akcija: reanimacija!
Protiv dremeža i ravnodušnosti!
Za zdrav vazduh i zdravu životnu sredinu – u kulturi!
Za udruživanje i integracije – u obrazovanju!

Dah Teatar i Grupa 484 raspisuju konkurs za male projekte kulturnih i obrazovnih inicijativa u Užicu, Novom Pazaru, Kruševcu i Vranju. Pravo da učestvuju na konkursu imaju i slične organizacije i inicijative iz okolnih gradova i mesta.

Saznajte više

Formular za prijavlivanje

Budžet predloga projekta

Dah Teatar i Grupa 484, našli su se na zadatku da u Kruševcu, Vranju, Novom Pazaru i Užicu, zajedno sa profesionalcima, aktivistima, saradnicima, kolegama i prijateljima sa nezavisne kulturne i umetničke scene, iz institucija kulture i iz škola, rade na „osvajanju javnog prostora“ za potrebe kulture i umetnosti.

Tokom marta, aprila, maja 2013. godine održane su radionice, male lokalne akcije, performansi u otvorenom i zatvorenom prostoru, kojima se podiže energija lokalnih inicijativa i lokalnih medjusektorskih partnerstava u kulturi i obrazovanju. Udruženi u male timove, ljudi iz različitih organizacija i institucija svoju odabranu temu istražuju, umetnički obrađuju i prezentuju u javnosti. Dah teatar u svaki od gradova dolazi i kao putujuća pozorišna trupa i kao tim za edukaciju. Grupa 484 dolazi kao podrška istraživačkim srednjoškolskim timovima i čitalakim klubovima.

Narednih meseci, timovi su nastavljali sa svojim aktivnostima. Idealno, timovi su sastavljeni od predstavnika organizacija iz kulturne i umetničke scene, srednjoškolskih profesora društvenih predmeta i njihovih đaka i gradskih ustanova kulture. Naprimer, jedan takav tim u Kruševcu čine: predstavnica Alternativnog centra za devojke, profesor Muzičke škole, predstavnik Centra za kulturu, profesorka Ekonomske škole.

Partner u realizaciji projekta je:

Grupa 484, Beograd, Srbija